Een echt goede rondleiding door de Rosse Buurt?

Kies voor een ervaren gids! Ook al worden de Wallen overspoeld door groepen toeristen, toch is hier nog steeds veel te ontdekken dat aan de grote massa voorbijgaat. Er is bijna geen andere buurt te bedenken waar je zoveel extreme tegenstellingen vindt. Ga eens met ons op stap en ontdek alles over:

Open Dag op de Wallen

AMSTERDAM - Een oudere mevrouw drukt haar neus tegen het bordeelraam, waarachter straks een aantal heren zich zullen aanbieden aan de vrouwen. "Geen man te zien," meldt ze haar echtgenoot, die enige afstand houdt. "Mannen, altijd te laat," verzucht een groepje vrouwen uit Apeldoorn. "Zelfs als ze moeten neuken," vult een voorbijganger aan. Daar moeten ze wel om lachen.

Op de tweede open dag op de Wallen (op 31 maart 2007) willen de vrouwen die mannen wel eens keuren. Gelukkig, de boot met 'handel' komt in zicht. Twaalf jaar terug was gigolo Shai - bij wijze van experiment - de eerste man achter het raam. Drie vrouwen durfden het toen aan. "Eentje wilde een massage, de ander was een prostituee die 'bediend wilde worden' en de derde wilde echt in het zadel." Een bijzondere ervaring. Al kostte het hem wel zijn job als zanger in het Hiltonhotel.

Het feestelijke hoogtepunt van de dag is de onthulling van Belle (zie grote foto boven), het beeld dat een eerbetoon moet zijn voor prostituees waar ook ter wereld, in welke situatie dan ook. Op het bomvolle Oudekerksplein wordt Belle onthuld door initiatiefneemster Mariska Majoor en een groepje mannen en vrouwen uit het vak. "Prostituees worden vaak zo negatief bekeken. In sommige landen worden ze verkracht door de politie en worden hun kinderen afgepakt, aldus Majoor, die overigens ook de keerzijde van de medaille - de vrouwenhandel - niet onbesproken laat. Geert van Tijn dirigeerde er zijn gelegenheidskoor en Astrid Nijgh zong nog eens haar Ik doe wat ik doe. Het was een mooie en warme open dag op de Wallen.

Bron: Het Parool

  • Hoe zijn de rosse buurt en de raamprostitutie ontstaan?
  • Wie werken hier?
  • Geschreven en ongeschreven wetten
  • De geschiedenis van de Zeedijk
  • Rembrandt & de Anatomische lessen
  • Chinatown & de Chinese Tempel
  • De oudste huizen, kerken & straten

Tijdens onze Rosse Buurt rondleidingen geven we op hoog niveau informatie over de ins en outs van het wallengebied. Ook hoort u veel over de geschiedenis van dit oudste stukje amsterdam. Je kunt hier vreselijk lachen, maar respect voor de kwetsbare kanten van de wijk en voor de dames achter de ramen vinden we vanzelfsprekend.

Tijdsduur: ruim 1,5 uur.

Sinds 1 april 2020 is het verboden om in de rosse buurt te verzorgen voor groepen groter dan 4 personen. Alle informatie over de nieuwe regelgeving kunt u lezen op deze website van de gemeente Amsterdam

Zolang als deze APV van kracht is kunt u per groepje van max. 4 personen een rondleiding boeken tegen het tarief van €75,-+21% btw. De VMR (toeristenbelasting) is inclusief.

Bent u met een groter gezelschap dan kunnen we een aangepaste route maken waarbij we in de straten waar dit nog wel toegestaan is ( even buiten het wallengebied) uitleg geven. In dit geval geldt het reguliere tarief van €12,50 pp+21% btw. Ook wordt dan de VMR (toeristenbelasting) van €1,50 pp. doorberekend.

U gaat altijd op stap met een zeer ervaren gids die de buurt echt goed kent. Alle gidsen voor onze rosse buurt rondleidingen werken hier al meer dan 15 jaar.

Vertrekplek: Normaliter vertrekken we vanaf de ingang van het Amsterdam Visitor Centre op Stationsplein 10. Andere vertrekplekken in de buurt zijn in overleg ook mogelijk.

Vragen? Stuur gerust een mailtje naar: info@local-experts.com.

 

 

Informatie / offerte bij Local Experts Amsterdam

Heer2
Mevrouw
Tour: Rondleiding Amsterdam - Een echt goede rondleiding door de Rosse Buurt?
* verplichte velden