Stadswandeling Amsterdam Kris-Kras

Wilt u van A naar B in Amsterdam maar wilt u geen gebruik maken van taxi’s, de tram of boot? Dan is onze wandelexcursie op maat een optie! U bepaalt zelf uw vertrek en eindlocatie in het centrum van Amsterdam, binnen de Grachtengordel / Museumkwartier.

Overleven in de stad

Voetgangers, fietsen, handkarren en dan nog niet te vergeten de vele paarden met of zonder koets, ook vroeger was er veel verkeer op straat. Dit had natuurlijk een glad geregeld beeld kunnen opleveren, ware het niet dat er nagenoeg geen regels voor het verkeer bestonden. Iedereen koos zijn weg naar eigen goeddunken en dan bestond er ook nog de mogelijkheid dat de paarden hetzelfde deden. Het is te begrijpen wat voor chaos er kon ontstaan. In 1906, om exact te zijn op 1 januari, werd pas een motor- en rijwielreglement van kracht, het telde 280 regels, maar of iemand van deze regels op de hoogte was viel te betwijfelen. Dit alles tot 3 december om twaalf uur ‘s middags. Op die datum stond Gerrit Brinkman, als eerste politieman van Nederland met het predikaat ‘verkeersagent’ op zijn post achter het Paleis op de Dam. Zijn streven: Het Verkeer Regelen! Binnen de kortst mogelijke tijd was het verkeer totaal ontwricht, zelfs bij de kroningsfeesten van 1948 is niet meer zo’n mensenmassa op de been geweest. Gerrit probeerde het evenwel ’s middags om vier uur weer, maar met het zelfde resultaat. De verkeersagent was een sensatie!

Bron: ‘Had je me maar’, Pieter van der Zwan (1979)

Wij stippelen vervolgens de mooiste route voor u uit, kris-kras door de stad. Voor de wandeling gaan we uit van een tijdsduur van anderhalf uur.

Bijzonderheden rondleiding:

Tijdsduur: 1,5 - 2 uur.

Tarief: €12,50 excl. 21% btw per persoon, bij minder dan 10 personen geldt het minimale groepstarief van €125,- exclusief 21% btw.

Vertrek en eindlocatie in overleg, echter binnen het Grachtengordelgebied met uitloop naar het Museumkwartier.

Informatie / offerte bij Local Experts Amsterdam

Heer2
Mevrouw
Tour: Rondleiding Amsterdam - Stadswandeling Amsterdam Kris-Kras
* verplichte velden