Fietstocht Surprising Amsterdam

Wilt U Amsterdam liever verkennen op de fiets? Dat kan natuurlijk ook! Onze fietsexcursie Surprising Amsterdam is een must voor iedereen die in korte tijd veel wil zien en een perfecte manier om een dagje Amsterdam te beginnen. We fietsen kriskras door de stad!

Hogeschool Fietsen

In 1869 werd in Amsterdam Nederlands eerste rijschool voor fietsers geopend. De acrobatiek van het rijden moest in de rijschool geleerd worden, in een zaal, binnen dus. Er werd in die dagen bitter weinig aan sport gedaan en de meeste mensen waren harkerig en stijf.

In de zaal waren de aanwezige pilaren en ook de muren van stootkussens voorzien om het vallen wat te verzachten. De leerling werd door de instructeur (die een speciaal uniform droeg) en twee helpers op de fiets gehesen en dán moest er gereden worden! Aanvankelijk werd je daarbij ondersteund door 3 helpers die het tempo geleidelijk opvoerden……Er werd gebruik gemaakt van een leren band met handgrepen waardoor de leerling goed kon worden vastgehouden.

Hele dure scholen hadden in de leszaal een piano staan waarop tijdens de lessen vrolijke walsen werden gespeeld. Om de moed erin te houden!

Na 4 of 5 lessen was je zover dat je het ook eens buiten op een stil weggetje mocht proberen, nog steeds aan de leiband natuurlijk! Na zo´n les of 12 moest je het op eigen kracht proberen en was je klaar om zelf een fiets te huren.

Bron: ‘Allemaal op de fiets in Amsterdam’ / J. M. Fuchs en W.J. Simons

Bijvoorbeeld in de Jordaan, Leidseplein, Vondelpark, de chique PC Hooftstraat, het Museumplein, Amstel, Waterlooplein en oud Amsterdam.

Wilt u tussendoor een bezoekje brengen aan de Albert Cuypmarkt en het standbeeld van Andre Hazes of een stukje met de fiets aan de hand door de Rosse Buurt? Of wilt u naar het onbekendere Prinsen - Realen en Bickerseiland? Geen probleem, we kunnen alle kanten uit! U bepaalt namelijk zelf in overleg met uw gids waar u de nadruk op wilt hebben.

We fietsen meestal met zwarte, professioneel onderhouden stadsfietsen zonder reclame erop!

Architectuurexcursies op de fiets

TIP: Naast de fietstocht Surprising Amsterdam zijn er voor de architectuur liefhebbers ook fiets excursies in Amsterdam Noord, Langs het IJ en in het Oostelijk Havengebied. Tarieven: vanaf 12,50 per persoon plus 7,00 fietshuur (terugtraprem) of 8,50 (handrem) excl. 21% btw.

Fietsexcursie met huurfietsen voor de hele dag.

TIP: U kunt er ook voor kiezen om de fietsen de hele dag (09.00 - 18.00 uur) te huren en de excursie los daarvan bij ons te reserveren. Het fietshuurtarief voor een hele dag is ongeveer 10,00 per persoon. U moet een paspoort en creditcard meenemen (ter garant stelling voor de fietsen) De vertrek-, en eindlocatie van de fietsexcursie stellen we din dit geval in overleg vast. We geven u telefonisch graag meer informatie!

Reserveren en tarieven Surprising Amsterdam

Tijdsduur: 1,5 - 2 uur

Tarief excursie: €12,50 per persoon + fietshuur €7,00 (terugtraprem) of €8,50 (handrem) per persoon, exclusief 21% btw. Bij groepen kleiner dan 10 personen geldt de minimum groepsprijs van €125,- + de fietshuur per persoon, excl. btw

Mogelijke talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Vertrekplek: Voor de ingang van hetAmsterdam Visitor Centre op Stationsplein 10

Informatie / offerte bij Local Experts Amsterdam

Heer2
Mevrouw
Tour: Rondleiding Amsterdam - Fietstocht Surprising Amsterdam
* verplichte velden