Arrangement De Gouden Reaal

Tijdens het arrangement 'De Gouden Reaal' verkent u te voet de mooiste stukjes van de Jordaan. Daarna vaart u ruim een uur lang in een mooie salonboot via de Grachtengordel naar de Westelijke Eilanden - een wat minder bekend en vooral prachtig stuk van Amsterdam.

Tijdens de vaart schenken we een typisch Amsterdams likeurtje zoals 'Hemel op Aarde' of 'Bruidstranen'.*

Gedurende de wandeling lopen we langs die plekken waar we met de boot niet kunnen komen. Zo is de Jordaan beroemd om haar charmante bijna dorpse karakter met smalle straten, verborgen hofjes en gezellige cafeetjes.

Via de historische grachtengordel varen we vervolgens naar de Westelijke eilanden; Prinsen-, Realen-, en Bickerseiland. Zij vormen samen met de Haarlemmerbuurt de wijk ‘De Gouden Reaal’. De eilanden werden in de 17e eeuw aangelegd als uitbreiding van de haven. Ooit waren ze het domein van ambachtslieden en scheepslui, later volgde verpaupering en verkrotting. Inmiddels behoren ze tot de pareltjes van Amsterdam! Grote rondvaartboten zult u hier weinig tegenkomen.
Tijdens de vaartocht is er een klein proeverijtje van Amsterdamse likeuren, gemaakt naar authentieke 17e-eeuwse recepten met namen als 'Hempje licht Op', 'Naveltje bloot' en 'Bruidstranen'.

Na ruim twee uur heeft u echt een uniek stuk van Amsterdam gezien!

*U kunt er ook voor kiezen eerst te varen en daarna te wandelen.

Bijzonderheden Arrangement De Gouden Reaal:

U kunt dit programma reserveren voor besloten groepen vanaf 10 personen (bij minder personen geldt de minimale groepsprijs) op alle dagen van de week. De uiterlijk aanvangstijd is 16.00 uur. Na 16.00 uur moeten wij meerkosten berekenen wegens het avondtarief voor boothuur. Het is het leukst om eerst te wandelen en dan te varen.

Dit programma bieden wij niet aan voor gecombineerde groepen, u kunt dus niet op individuele basis aansluiten bij andere groepen.

Tarief: 39,50 per persoon, excl. btw. inclusief: ruim 1 uur privevaart met luxe salonboot, ruim 1 uur wandelexcursie, gidsservice, schipper , bediening (grotere groepen), likeurtje (1pp), boekingskosten, t/m 10 personen geldt de minimale groepsprijs van 395,- excl. btw.

De vertrekplek is op de Westermarkt, naast het beeldje van Anne Frank. 

Informatie / offerte bij Local Experts Amsterdam

Heer2
Mevrouw
Tour: Rondleiding Amsterdam - Arrangement De Gouden Reaal
* verplichte velden