Rondleidingen Amsterdam voor individuelen

Voor individuelen en kleine groepjes die willen aansluiten bij anderen zijn er  rondleidingen die op vrijdag / zaterdag / zondag bij voldoende animo vertrekken. U betaalt dan het excursietarief per persoon. De voertaal voor de individuelen rondleidingen is Nederlands; bij voldoende animo organiseren we ook engelstalige individuelentours.

Open Dag op de Wallen

AMSTERDAM - Een oudere mevrouw drukt haar neus tegen het bordeelraam, waarachter straks een aantal heren zich zullen aanbieden aan de vrouwen. "Geen man te zien," meldt ze haar echtgenoot, die enige afstand houdt. "Mannen, altijd te laat," verzucht een groepje vrouwen uit Apeldoorn. "Zelfs als ze moeten neuken," vult een voorbijganger aan. Daar moeten ze wel om lachen.

Op de tweede open dag op de Wallen (op 31 maart 2007) willen de vrouwen die mannen wel eens keuren. Gelukkig, de boot met 'handel' komt in zicht. Twaalf jaar terug was gigolo Shai - bij wijze van experiment - de eerste man achter het raam. Drie vrouwen durfden het toen aan. "Eentje wilde een massage, de ander was een prostituee die 'bediend wilde worden' en de derde wilde echt in het zadel." Een bijzondere ervaring. Al kostte het hem wel zijn job als zanger in het Hiltonhotel.

Het feestelijke hoogtepunt van de dag is de onthulling van Belle (zie grote foto boven), het beeld dat een eerbetoon moet zijn voor prostituees waar ook ter wereld, in welke situatie dan ook. Op het bomvolle Oudekerksplein wordt Belle onthuld door initiatiefneemster Mariska Majoor en een groepje mannen en vrouwen uit het vak. "Prostituees worden vaak zo negatief bekeken. In sommige landen worden ze verkracht door de politie en worden hun kinderen afgepakt, aldus Majoor, die overigens ook de keerzijde van de medaille - de vrouwenhandel - niet onbesproken laat. Geert van Tijn dirigeerde er zijn gelegenheidskoor en Astrid Nijgh zong nog eens haar Ik doe wat ik doe. Het was een mooie en warme open dag op de Wallen.

Bron: Het Parool

Let op: voor deze rondleidingen is het nodig dat u per email reserveert!   Uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan het weekend laten we weten of er voldoende aanmeldinigen zijn om de excursie door te laten gaan.

Als u een rondleiding wilt reserveren op uw eigen gewenste dag en aanvangstijdstip dan geldt bij 1 t/m 10 personen altijd de minimale groepsprijs zoals die bij de rondleidingen is vermeld. Kijk voor meer informatie bij de afzonderlijke excursie beschrijvingen!

 

Rondleiding Amsterdam Waterfront & Westelijke eilanden  - vertrek vrijdag en zaterdag 11.00 uur - Engelstalig

Iedere vrijdag en zaterdag om 11.00 uur  kunt u aansluiten bij een Engelstalige rondleiding Amsterdam Waterfront & Westelijke Eilanden. Tijdens deze rondleiding combineren we algemenere informatie voor 'first time visitors' met informatie over de nieuwste ontwikkelingen in Amsterdam. We volgen een afwisselende route vanaf het CS langs het IJ en wandelen dan via de pittoreske Westelijke Eilanden naar de Jordaan. We vertrekken voor de ingang van het Amsterdam Visitor Centre en eindigen op de Noordermarkt. Vertrek bij tenminste 6 aanmeldingen. Tarief: 17,50 per persoon inclusief btw.

Bij voldoende animo is een Nederlandstalige rondleiding Amsterdam Waterfront & Westelijke Eilanden ook mogelijk.


Architectuurrondleiding Oostelijk Havengebied

Op zondagen om 14.00 uur kunt aansluiten bij de wandelexcursie door het Oostelijk Havengebied (onder voorbehoud beschikbaarheid gids). Vertrekplek: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34 (te bereiken met tram 26 vanaf CS, halte Rietlandpark). Tarief: 17,50 per persoon incl. btw. Bij voldoende animo is een Engelstalige architectuurrondleiding Oostelijk Havengebied ook mogelijk. 

Al onze andere stadswandelingen organiseren we voor besloten groepen, hiervoor hebben we dus geen gecombineerde groepen waarop u kunt aansluiten.

 

In alle tarieven is de vermakelijkheidsretributie van 1,50 per persoon inbegrepen.

Informatie / offerte bij Local Experts Amsterdam

Heer2
Mevrouw
Tour: Rondleiding Amsterdam - Rondleidingen Amsterdam voor individuelen
* verplichte velden